ANASAYFA KURUMSAL PROFİL ÜRÜNLER HIZLI SİPARİŞ FORMU SERTİFİKALAR İLETİŞİM
 
Sın ai Gazları
:: Oksijen
:: Azot
:: Argon
:: Asetilen
:: Corgon
:: Karbondioksit
:: Amonyak
:: KuruHava
:: Hidrojen
:: Helyum
:: Propan
:: Varigon
:: Cronigon
Med ikal Gazlar
:: Medikal Oksijen
:: Azot Protoksit
Öze l Gazlar
:: Etilen Oksit
:: Metan Gazı
:: Özel Karışımlar
Gıd a Gazları
:: Gıda Gazları
Gaz  Ekipmanları
:: Regülatörler
:: Emniyet Ekipmanları
:: Balon Şişirme Aparatı
:: Kaynak Telleri
:: Hortumlar
:: Kesme Ve Kaynak Setleri
:: Diğer Ekipmanlar
KORUYUCU GAZ ATMOSFERİYLE GIDA PAKETLEME (MAP)

Koruyucu Gaz Atmosferiyle Gıda Paketleme (MAP), ürün raf ömrünü vakum paketleme yapmadan veya yapay koruyucular kullanmadan artımianın en ekonomik etkin ve kolay yöntemidir.

Gıdalarda “Şartlandınimış Atmosfer Gazı” olarak kullanılan koruyucu gaz ‘Gıda gazı”, karbondioksit, azot ve oksijen gazlannın bir veya birden fazla değişik oranda kanştınlmasından elde edilmektedir.

Gıda ürünlerinin bozulması genellikle bakteri üremesinden, oksidasyondan, enzimatik reaksiyonlardan veya küf üremesi sonucu ürünün yapısında olan değişimden meydana gelir. Koruyucu gaz atmosferi>le gıda paketleme de (MAP) kullanılan gıda gazi ürüne göre özel hazırlanmış saf veya kanşım gazı olup, paketli gıda ürünlerinin bozulması işlemini geciktirici özelliğe sahiptir. Bununla birlikte, ürünlerin kimyasal katkı maddelerinin aksine gıda gazlan altında saldanrnası insan sağlığına zararlı değildir.

Taze meyve ve sebzeler, unlu mamuller, makamalar, kuruyemiş ve bakliyatlar, et ve süt ürünleri, balık ve deniz mahsulleri, pişmiş, terbiye edilmiş veya işlenmiş birçok gıda ürünü gıda gazları ile paketlendiğinde sıhht olarak stoklanabilir ve raf ömürleri artınlabilir.

Koruyucu gaz atmosferi gıda paketleme (MAP) yöntemiyle ürünlerin raf ömrü artınlabili doğal ve güzel görünmeleri sağlanabilir. Aynı zamanda bu yöntem ile paketleme en ekonomik uygulamadır.

GIDA GAZ ÇEŞİTLERİ

Linde Uzman kadrosu tarafından yapılan çalışmalar sonucu paketlenecek ürünlere en uygun gıda gazı ve gaz kanşımlan belirlenir.

Linde gıda gazlarının gıda üzerindeki etkileri şu şekildedir.

Karbondioksit
Karbondioksit gazı bakteri veya mantarlann etkisi ile meydana gden kimyasal reaksiyonlan yavaşlatıp, küf ve aerobik bakteri üremesini geciktirir.

Oksijen
Oksijen gazı kırmızı et ürünlerinde renk değişimini (kararmayı) engeller. Oksijenin düşük konsantrasyonn taze meyve ve sebzelerin ambalaj içinde solunum yapmasını, böylece raf ömrünün uzamasını sağlar.

Azot
Oksijen ile bozulmanın baskın olduğu ortamlarda azot oksijen ile yer değiştirip, gıdanın oksidasyon yolu ile bozulmasını engeller.

GENEL GIDA GAZI UYGULAMALARI

Taze meyve ve sebzeler

Unlu Mamüller

Balık ve deniz ürünleri

Kırmızı Et

Kümes Hayvanları

Süt ve Süt Ürünleri

Meze ve Çerezler



 
Tüm Hakları Saklıdır. 2008 MERİH TİCARET
Sitede Bulunanlar içeriklerin tamamı MERİH TİCARET'e aittir. Bu içeriklerin izin alınması veya kaynak gösterilmesi kesinlikle yasaktır.
Her Türlü Soru ve Önerileriniz için: bilgi@merihticaret.com.tr
 Bu site en iyi internet explorer 6 ve 1024 x 768 çözünürlükte görüntülenir.